Sposób przygotowania:
Pstrąg pieczony z koperkiem i cytryną
Oczyszczone pstrągi dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, wierzch lekko nacinamy. Środek ryby oprószamy solą, pieprzem oraz przyprawą do ryb.
Do środka wkładamy po 50 gram masła oraz gałązki kopru. Cytrynę sparzamy, kroimy w plasterki, wkładamy do środka.
Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy przyprawą do ryb, układamy gałązki kopru oraz plasterki cytryny.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Do środka wkładamy po 50 gram masła oraz gałązki kopru. Cytrynę sparzamy, kroimy w plasterki, wkładamy do środka.
Pstrągi przekładamy do naczynia żaroodpornego, wierzch posypujemy przyprawą do ryb, układamy gałązki kopru oraz plasterki cytryny.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości