jumawi

jumawi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 46]

Pieczony schab lub szynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ten przepis na mięso zawsze wychodzi jest banalnie prosty

Pieczony schab lub szynka

Składniki:

Pieczony schab lub szynka

 

  • 1-2 kg mięsa (schab lub szynka)
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczony schab lub szynka
Mięso umyć, osuszyć. Czosnek posiekać, rozetrzeć z solą na miazgę. Przygotowanym czosnkiem natrzeć mięso, oprószyć pieprzem i majerankiem. Wstawić do lodówki na 1-2 godz. Przygotowane mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 1 godz.