Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczony schab na ciepło do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

aromatyczny schab podany na ciepło

Pieczony schab na ciepło do obiadu Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczony schab na ciepło do obiadu

 

  • 60 dag schabu bez kości
  • 20 ząbków czosnku
  • 100 ml oleju
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Pieczony schab na ciepło do obiadu
Na początku należy przygotować marynatę. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej, wsypujemy całą przyprawę do schabu, dodajemy 1 łyżkę majeranku, kilka liście laurowych, 6 ziarenek ziela angielskiego, 2 płaskie łyżczeki soli oraz obrany i przeciśnięty czosnek. Składinki marynaty mieszamy, wkładamy schab i obtaczamy go w marynacie - wkładamy do lodówki na 20 godzin. Schab pieczemy około 1,5 godziny pod przykryciem. Zaraz po wyjęciu, gorący schab kroimy i dajemy do obiadu
Pieczony schab na ciepło do obiadu
Na początku należy przygotować marynatę.
Pieczony schab na ciepło do obiadu
. Składinki marynaty mieszamy, wkładamy schab
Pieczony schab na ciepło do obiadu
Schb pieczemy około 1,5 godziny pod przykryciem