malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pieczony schab w ziołach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taki schab można podawać na ciepło lub na zimno. Bo jest też bardzo smaczny podana jako dodatek do chleba.

Pieczony schab w ziołach

Składniki:

Pieczony schab w ziołach

 

  • 1 kg schabu wieprzowego w całości,
  • łyżeczka kolendry,
  • łyżeczka gorczycy,
  • łyżeczka kminku,
  • 1/2 szklanki oleju,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki octu winnego,
  • 2 papryki żółte,
  • 2 papryki czerwone,
  • pieprz,
  • sól.

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schab w ziołach
Schab wieprzowy dokładnie myjemy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Mieszamy olej z octem winnym. Mieszamy składniki suche i dodajemy do mokrych. Czosnek przeciskamy i dodajemy do reszty. Nacieramy schab dokładnie i odstawiamy na kilka godzin. Po upływie tego czasu wyjmujemy schab. Papryki kroimy w paski i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na to kładziemy schab. Pieczemy przez godzinę pod przykryciem w wysokiej temperaturze.Następnie wyjmujemy i kroimy w plastry.

Tagi:

schab