mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pieczony schab z sosem chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszny schab, idealne danie na obiad.

Pieczony schab z sosem chrzanowym

Składniki:

Pieczony schab z sosem chrzanowym

 

  • 80 dag schabu bez kości
  • 4 jajka
  • łyżeczka chrzanu
  • 1-2 łyżeczki majonezu
  • mielony czosnek
  • majeranek
  • tymianek
  • przyprawa do schabu
  • sól, pieprz
  • piórka szczypiorku oraz pomidor do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pieczony schab z sosem chrzanowym
Na początku schab nacieramy przyprawami- mielonym czosnkiem, majerankiem, tymiankiem ,przyprawą do schabu oraz solą i pieprzem. Schab następnie wkładamy do rękawa, pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Następnie kroimy w plastry. Jajka gotujemy na twardo, ścieramy na tarce. Mieszamy wraz z chrzanem i majonezem. Plastry schabu układamy na półmisku, przekładając sosem chrzanowym. Dekorujemy potrawę pomidorem oraz posiekanym szczypiorkiem.