joonek

joonek

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Pieczony schabik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie nadaje się na kanapki, jest soczysty i pyszny. Świetny i prosty sposób na drugie śniadanie oraz udany dzień.

Pieczony schabik

Składniki:

Pieczony schabik

 

Sposób przygotowania:

Pieczony schabik
Schab nacieramy solą i pieprzem, zalewamy mlekiem. Do zalewy dodajemy pokrojony czosnek. Pozostawiamy w chłodnym miejscu na ok. 5 godzin. Następnie wyjmujemy schab z zalewy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Schab obsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Potem zmniejszamy temperaturę i dusimy schab we własnym sosie przez ok. 1 godzinę.

Tagi:

beza schab bezy