Sposób przygotowania:
Pieczony sernik z delicjami bez spodu i tłuszczu
Całe jajka wbić do pojemnika, wsypać cukier, wlać ekstrakt waniliowy i mikserem ubijać do białości, spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach.
Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem tylko połączyć składniki.
Do masy sernikowej pokroić nożyczkami (mam nożyczki tylko do używania w kuchni) i delikatnie mikserem na najniższych obrotach połączyć składniki.
Sernik wlać do dwóch silikonowych keksówek 24 cm, wyrównać wierzch i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki bardzo dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Do masy jajecznej dodać twaróg z wiaderka, wsypać budyń waniliowy, kaszę manną i mikserem tylko połączyć składniki.
Do masy sernikowej pokroić nożyczkami (mam nożyczki tylko do używania w kuchni) i delikatnie mikserem na najniższych obrotach połączyć składniki.
Sernik wlać do dwóch silikonowych keksówek 24 cm, wyrównać wierzch i piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka, w formach serniki bardzo dobrze wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.