Sposób przygotowania:
Piegowaty Jaś
Upiec dwa biszkopty jasne, dodając przed pieczeniem do ciasta 12 szkl. suchego maku.
Masa orzechowa:
Kawę rozpuścić w 14 szkl. gorącej wody. Masło utrzeć z cukrem pudrem i orzechami.Dodać przestudzoną kawę. Masę podzielić na dwie części.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt piegowaty - jedna część masy orzechowej - masa makowa - brzoskwinie pokrojone w plasterki - tężejącą galaretkę - druga część masy orzechowej - biszkopt piegowaty - polewa.
Uwaga:
drugą cześć masy nakładamy po wystygnięciu galaretki.
Masa orzechowa:
Kawę rozpuścić w 14 szkl. gorącej wody. Masło utrzeć z cukrem pudrem i orzechami.Dodać przestudzoną kawę. Masę podzielić na dwie części.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt piegowaty - jedna część masy orzechowej - masa makowa - brzoskwinie pokrojone w plasterki - tężejącą galaretkę - druga część masy orzechowej - biszkopt piegowaty - polewa.
Uwaga:
drugą cześć masy nakładamy po wystygnięciu galaretki.
A.B.
msewka
luna
mirkakropka
yola