Sposób przygotowania:
Piekielnie ostra potrawka z wieprzowinąPrzygotowanie składników
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Oczyszczamy z błon i tłuszczu, kroimy w kostkę. Kapustę i czosnek siekamy drobno. Pozostałe warzywa obieramy i kroimy w grubą kostkę.
Smażenie
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, oprószamy papryką i solą. Smażymy do lekkiego zrumienienia. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy kilka minut. Następnie zalewamy mięso wodą tak, aby je całe pokryć.
Dodawanie warzyw
Do mięsa dodajemy po kolei warzywa zaczynając od najtwardszego. A więc najpierw dajemy ziemniaki. Gdy będą już półtwarde dodajemy obsmażoną na patelni cebulę. Następnie kapustę dodajemy kapustę i dolewamy wodę, żeby całość była pokryta. Dusimy tak około 5 minut. Jako ostatni dodajemy bakłażan. Dusimy, aż zmięknie
Zasmażka
Przygotowujemy zasmażkę z mąki i dodajemy do potrawki energicznie mieszając. Na koniec doprawiamy przyprawą uniwersalną i papryczką habanero.