Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pieprzne owoce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieprzne owoce polecam dzieciaki czasem lubią zjeść coś na ostro.

Pieprzne owoce

Składniki:

Pieprzne owoce

 

 

Sposób przygotowania:

Pieprzne owoce
Owoce obrać, z jabłek i gruszek usunąć gniazda nasienne i poszatkować (dość grubo). Skropić sokiem z cytryny. Śliwki pokroić na połówki i usunąć pestki. Margarynę rozgrzać na patelni, włożyć owoce i posolić, oprószyć cukrem pudrem (najlepiej przez sitko) i papryką. Dusić na małym ogniu (pod przykryciem) do miękkości. Podawać na zimno - jako dodatek do kanapek lub na gorąco do mięs.

PS: Jabłka i gruszki nie powinny być zbyt słodkie.