Sposób przygotowania:
Pieprzowe polędwiczki wieprzowe
Do małego garnka wlewamy pół szklanki wody, dodajemy bulionetkę i suszone grzyby. Gotujemy 15 minut. W tym czasie obieramy pieczarki i przekrawamy na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy pieczarki na złoty kolor. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy ok 4 minuty. Dodajemy musztardę oraz brandy i mieszamy jeszcze przez ok 1 minutę. Pieczarki z patelni przekładamy do garnka z bulionem. Razem gotujemy kilka minut. Polędwiczki myjemy i osuszamy. Posypujemy solą oraz pieprzem (nie żałujemy pieprzu). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoto z każdej ze stron. Do garnka z sosem dodajemy śmietankę i gotujemy 1 minutę. Dodajemy pokrojoną natkę. Usmażoną polędwiczkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 180 stopni na 15 minut. Wyciągamy, dajemy mięsu chwilę odpocząć i kroimy w plastry oraz polewamy sosem.