Sposób przygotowania:
Pieprzowo-pieczarkowe bułeczki
Pieczarki obrać. Nóżki pokroić w plasterki a kapelusze w pół plasterki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pieczarki. Smażyć je do momentu zmniejszenia objętości i lekkiego zrumienienia. Zdjąć z patelni i lekko wystudzić. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać sól, cukier i pieprz i wymieszać suche składniki. Do miski pacami wkruszyć drożdże i razem z mąką je rozetrzeć odrobinę. Dodać olej i pieczarki. Stopniowo dolewać wodę i wyrabiać ciasto. Wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odchodzić od dłoni ale nie może być klejące. Piekarnik nagrzać do 200 st. Przełożyć do garnka, przysypać lekko mąką, nakryć i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę półtorej, Po tym czasie jeszcze raz wyrobić i rozkroić ciasto na 6 części. Z każdej części uformować dosyć duża bułkę (można oczywiście mniejsze zrobić), ułożyć na blasze wyłożonej papierem, posmarować wodą i wstawić do piekarnika. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 minut. Wystudzić. Podawać z ulubionymi dodatkami, uwaga bułeczka jest dosyć pieprzna:) Smacznego!