Pierniczki 16

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne miękkie pierniczki

Pierniczki 16 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierniczki 16

 

 

  • Lukier
  • 20 dag cukru pudru
  • 1 białko
  • sok z jednej cytryny
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Pierniczki 16
Margarynę rozpuścić pod koniec dodać miód całość dokładnie rozpuścić na jednolitą masę. Jajka utrzeć z cukrem aż do rozpuszczenia się cukru dodać ostudzoną rozpuszczoną margarynę. Pod koniec dodać mąkę, sodę i przyprawę do piernika. Ciasto odstawiamy na 12 godzin. Na drugi dzień ciasto wyłożyć na stolnicę. Ciasto chwilę zagniatać następnie rozwałkować ciasto wycinać ciasteczka. Gotowe ciasta piec 15 minut w temp. 180. Gotowe pierniczki lukrujemy produkty na lukier ucieramy.
Pierniczki 16
Pierniczki lukrowane gotowe do zastygnięcia lukru