Sposób przygotowania:
Pierniczki całuski
Na stolnicę wsypać mąkę , zrobić wgłębienie i wlać zagotowany miód.
Mieszać chwilę nożem, dodać sodę, cukier,przyprawę do pierników,masło i 1 jajko.
Zagnieść na gładkie ciasto i rozwałkować na cienki placek. Wyciąć foremką kółeczka i posmarować je rozmąconym jajkiem.
Na środek każdego kółeczka położyć pół orzecha.
Kłaść na natłuszczoną blachę i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stop. C.
Mieszać chwilę nożem, dodać sodę, cukier,przyprawę do pierników,masło i 1 jajko.
Zagnieść na gładkie ciasto i rozwałkować na cienki placek. Wyciąć foremką kółeczka i posmarować je rozmąconym jajkiem.
Na środek każdego kółeczka położyć pół orzecha.
Kłaść na natłuszczoną blachę i piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stop. C.