Sposób przygotowania:
Pierniczki imbirowe
Mąkę przesiewamy z sodą. Dodajemy dwie łyżki imbiru w proszku oraz łyżkę cynamonu. Wrzucamy do miski i dodajemy miękkie masło. W sklepie wybierzmy takie najlepiej bez dodatku soli. Ucieramy mikserem. Wsypujemy cukier i wbijamy jedno jajo. Dodajemy dwie łyżki miodu do smaku. Wszystko mieszamy a następnie zagniatamy na gładką masę, swobodnie odchodzącą od dłoni. Zbijamy ciasto w kulę i zawijamy w folię. Teraz wkładamy je do lodówki, gdzie odczekać musi około 20 minut. Wyciągamy ciasto i rozwałkowujemy na płasko, jednak nie za cienko aby nasze pierniczki nie rozrywały się i nie przypaliły. Mniej więcej pół centymetra grubości. Wycinamy pierniczki i układamy na blasze wyłożonej pergaminem nie zapominając o odstępach. W rozgrzanym do 180 stopni piekarniku pieczemy je około 20 minut a następnie studzimy przez kolejne 10 i zabieramy się do dekorowania. Smacznego!