Sposób przygotowania:
Pierniczki w czekoladzie
Oba rodzaje miodu rozpuścić na małym ogniu, dodać przyprawę do pierników, cukier i margarynę. Podgrzewać, aż wszystkie składniki się połączą, odstawić by masa trochę przestygła. Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sodę oraz jajko. Wlać letnią masę, zagnieść ciasto i wyrabiać, aż będzie elastyczne. Uformować kulę, przykryć folią i pozostawić w lodówce, najlepiej na noc. Następnego dnia podzielić na 2 porcje, dość cienko rozwałkować, foremkami wykrawać pierniczki. Układać na blachach wyścielonych papierem do pieczenia i piec około 10-12 minut w temperaturze 180 stopni (nie powinny się mocno zrumienić, bo będą twarde). Upieczone pierniczki wyjąć i ostudzić. Przygotować polewę. Czekoladę pokruszyć, roztopić w rondlu na bardzo małym ogniu, dodać masło, mieszać, aż oba składniki się połączą i powstanie gładka, lśniąca masa. Lekko przestudzoną polewą ozdobić pierniki.