Sposób przygotowania:
Pierniczki z czekoladą
PRZYGOTOWANIE : 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 C. Czekoladę grubo posiekać i rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej. Wymieszać mąkę z mielonymi orzechami włoskimi i cynamonem. Oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć ze 100 g cukru pudru na puszystą masę. Dodać żółtka,płynną czekoladę i wymieszać. Całość połączyć z mąką wymieszaną z orzechami. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami ciasta. 2. Ciasto rozsmarować równomiernie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku ok.20 minut. Po wyjęciu z piekarnika studzić ciasto ok. 60 minut. Kiedy już dostatecznie wystygnie,pokroić na jednakowe kwadraty. 3. Do pozostałego cukru pudru wlać odrobinę gorącej wody i dokładnie wymieszać,tak by powstał gęsty lukier. Każdy pierniczek polać lukrem i ewentualnie udekorować oraz posypać kakao