Sposób przygotowania:
Pierniczki z lukrem
1. Najpierw margarynę, miód, kakao, cukier i przyprawę do piernika dać do garnka. Zagotować i ostudzić
2. Następnie do miski dać wszystkie składniki (te które zagotowaliśmy i wszystkie pozostałe z listy na ciasto) i zagnieść ciasto. Odstawić ciasto do lodówki na około godzinkę.
3. Po upływie czasu wałkować ciasto i wykroić pierniczki różnymi foremkami.
4. Z kolei pierniczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 170 stopniach przez około 25 minut.
5. Przygotować lukier. Białko utrzeć z cukrem przez kilka minut. Jak już będzie odpowiednia konsystencja to dodać barwnik spożywczy
6. Następnie pierniczki dekorować lukrem i posypką według uznania.
7. Gotowe! Smacznego!
2. Następnie do miski dać wszystkie składniki (te które zagotowaliśmy i wszystkie pozostałe z listy na ciasto) i zagnieść ciasto. Odstawić ciasto do lodówki na około godzinkę.
3. Po upływie czasu wałkować ciasto i wykroić pierniczki różnymi foremkami.
4. Z kolei pierniczki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 170 stopniach przez około 25 minut.
5. Przygotować lukier. Białko utrzeć z cukrem przez kilka minut. Jak już będzie odpowiednia konsystencja to dodać barwnik spożywczy
6. Następnie pierniczki dekorować lukrem i posypką według uznania.
7. Gotowe! Smacznego!