Sposób przygotowania:
Pierniczki z marmoladą
Kakao wymieszać z przesianą mąką, dodać przyprawę do piernika. Miód zagotować z cukrem, dodać masło i wystudzić, dodać do niego żółtka jajek, następnie wszystko wlać do mąki.W śmietanie rozpuścić sodę i też wlać do mąki na koniec do ciasta dodać ubitą pianę z białek, zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 24 godziny. ( ja wszystko robiłam przy pomocy robota bez brudzenia rąk) Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i szklanką wyciąć krążki na co drugim ułożyć porcję marmolady i przykryć drugim krążkiem, lekko docisnąć boki i foremka w kształcie serduszka wyciąć ciasteczka. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na niej pierniczki. Piekarnik nagrzać do 180st i piec około 10-12 minut po upieczeniu dowolnie udekorować lukrem lub polewą czekoladową.