Sposób przygotowania:
Pierniczki na maślance bez tłuszczu
W jednym naczyniu mieszamy mokre składniki, dodajemy też do nich kakao i przyprawę do piernika. Do drugiego przesiewamy mąkę wraz z suchymi składnikami. Gdy mokre są już dobrze wymieszane, dodajemy po łyżce maki i cały czas delikatnie mieszamy. Foremki do babeczek smarujemy wacikiem zwilżonym w oleju i wysypujemy mąką. Do każdej foremki nakładamy łyżkę ciasta, następnie niepełną łyżeczkę marmolady i przykrywamy drugą łyżką ciasta. Wstawiamy do zimnego piekarnika, nastawiamy na 180 stopni i pieczemy około 25 - 30 min. Po wyłączeniu lekko uchylamy piekarnik i pozwalamy im wolno zejść z temperatury. W naczyniu podgrzewamy masło i mleko, do tego drobimy czekoladę i taką polewą za pomocą pędzelka smarujemy zimne piernikowe babeczki.