Sposób przygotowania:
Piernik
1) Mąkę wymieszać z sodą oraz kakao i przesiać do dużej miski.
2) Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, w trakcie ucierania wbijać po jednym żółtku.
3) Dodać powidła, mleko, wsypać mąkę- cały czas mieszając.
Na końcu dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz ubitą na sztywno pianę z białek. MIeszać.
4) Piec ok. 50 minut
5) piekarnik nagrzany do 180 C
6) Polać czekoladą
2) Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę, w trakcie ucierania wbijać po jednym żółtku.
3) Dodać powidła, mleko, wsypać mąkę- cały czas mieszając.
Na końcu dodać rodzynki i posiekane orzechy oraz ubitą na sztywno pianę z białek. MIeszać.
4) Piec ok. 50 minut
5) piekarnik nagrzany do 180 C
6) Polać czekoladą