Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Piernik bananowy z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Wilgotny i mięsisty dzięki bananom, z kwaśną nutą żurawiny. Pachnący przyprawami piernik bananowy :)

Piernik bananowy z żurawiną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piernik bananowy z żurawiną

 

 

Sposób przygotowania:

Piernik bananowy z żurawiną
Mąkę wymieszać z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.Banany obrać, rozgnieść widelcem. Żurawinę umyć, osuszyć. kefir zmieszać z miodem i olejem. Jajka wbić do miski, wyspać cukier i ubić mikserem na puszystą masę. Wlać mokre składniki, wrzucić zgniecione banany i lekko zmiksować. Wsypać suche składniki i ponownie zmiksować do uzyskania gładkiego ciasta. Wsypać żurawinę i wymieszać łyżką. Przełożyć do formy 18x28 cm i piec około 35 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce
Piernik bananowy z żurawiną
Mąkę wymieszać z kakao, sodą, proszkiem do pieczenia i przyprawą do piernika.
Piernik bananowy z żurawiną
Banany obrać, rozgnieść widelcem. Żurawinę umyć, osuszyć. kefir zmieszać z miodem i olejem.
Piernik bananowy z żurawiną
Jajka wbić do miski, wyspać cukier i ubić mikserem na puszystą masę. Wlać mokre składniki, wrzucić zgniecione banany i lekko zmiksować. Wsypać suche składniki i ponownie zmiksować do uzyskania gładkiego ciasta.
Piernik bananowy z żurawiną
Wsypać żurawinę i wymieszać łyżką. Przełożyć do formy 18x28 cm i piec około 35 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce