kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

piernik biszkoptowy kari248

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

piernik moje ulubione ciasto polecam

piernik biszkoptowy kari248

Składniki:

piernik biszkoptowy kari248

 

Sposób przygotowania:

piernik biszkoptowy kari248
Margarynę utrzeć z żółtkiem, dodając po trochu cukier, a następnie miód, kilka kropli olejku migdałowego oraz śmietanę. Mąkę wymieszać z sodą i przesiać przez sito. Wsypywać porcjami do masy, nie przerywając ucierania. Dodać przyprawę do piernika i białka ubite na sztywną pianę, a na końcu bakalie. Wszystkie składniki wymieszać. Ciasto przełożyć do dwóch wąskich, podłużnych foremek. Piec ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.