Sposób przygotowania:
Ciasto korzenne z pomarańczami
Białka jaj ubij na sztywno z cukrem, następnie dodaj żółtka. Na koniec dodaj przesianą przez sitko mąkę pszenną, ziemniaczaną, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia, całość delikatnie połącz, gotowy biszkopt piecz 35min w 170stop.
W miedzy czasie przygotuj krem:
Głęboką ,metalową miskę umieść na garnku z wrzącą wodą, do miski włóż masło, sok i skórkę z pomarańczy, cukier, oraz sok z cytryny i ekstrakt pomarańczowy. Kiedy masło się rozpuści dodaj jajka, całość mieszaj do momentu aż krem zgęstnieje.
Przestudzony biszkopt przekrój na pół i przesmaruj go marmoladą a na wierzch wylej tężejący krem pomarańczowy, całość udekoruj bitą śmietaną.
W miedzy czasie przygotuj krem:
Głęboką ,metalową miskę umieść na garnku z wrzącą wodą, do miski włóż masło, sok i skórkę z pomarańczy, cukier, oraz sok z cytryny i ekstrakt pomarańczowy. Kiedy masło się rozpuści dodaj jajka, całość mieszaj do momentu aż krem zgęstnieje.
Przestudzony biszkopt przekrój na pół i przesmaruj go marmoladą a na wierzch wylej tężejący krem pomarańczowy, całość udekoruj bitą śmietaną.
hesitate29