Sposób przygotowania:
Piernik kakaowy (ekspresowy)
Dżem, cukier, masło, mleko i kakao przekładamy do garnka. Wstawiamy na mały gaz i zagotowujemy. Zdejmujemy z gazu i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia.
Następnie dodajemy jajka, mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Mieszamy na gładkie ciasto i przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 50 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i dekorujemy.
Następnie dodajemy jajka, mąkę, przyprawę i proszek do pieczenia. Mieszamy na gładkie ciasto i przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 50 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto studzimy i dekorujemy.