Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Piernik kakaowy z lukrem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piernik, jak to piernik, jednym smakuje jego korzenny zapach i smak a innym nie smakuje.

Piernik kakaowy z lukrem

Składniki:

Piernik kakaowy z lukrem

 

 

  • Lukier:

 

  • białka - pozostałe z innej potrawy..
  • cukier puder,
  • sok z cytryny

 

Sposób przygotowania:

Piernik kakaowy z lukrem
Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Żółtka oddzielić od białek. Zmiksować masło na puszystą masę. dodać miód, żółtka, kakao, miksować dodając mąkę. białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta i wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką formy. piec 50 minut w 180 stopniach C. Ostudzony piernik posmarować warstwą lukru i zostawić do zastygnięcia. Na lukier ucierać białka z cukrem pudrem oraz sokiem z cytryny, aż powstanie jednolita masa.