Sposób przygotowania:
Piernik z jabłkami i orzechami
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej roślinny.
Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać do ciasta.
Rodzynki sparzyć, osuszyć.
Orzechy posiekać.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
Rodzynki, orzechy i jabłka oprószyć mąką. Dodać do ciasta, wymieszać.
Blachę do pieczenia natłuścić, oprószyć bułką tartą.
Ciasto wylać do formy, wstawić do gorącego piekarnika.
Piernik piec około 40-45 minut w temperaturze 180°C
Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Dodać do ciasta.
Rodzynki sparzyć, osuszyć.
Orzechy posiekać.
Jabłka obrać, pokroić w kostkę.
Rodzynki, orzechy i jabłka oprószyć mąką. Dodać do ciasta, wymieszać.
Blachę do pieczenia natłuścić, oprószyć bułką tartą.
Ciasto wylać do formy, wstawić do gorącego piekarnika.
Piernik piec około 40-45 minut w temperaturze 180°C
Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.