Sposób przygotowania:
Piernik z jabłkami wg -Natka-
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie zasypujemy je cukrem i odstawiamy na ok 20 minut aby puściły sok. W międzyczasie do miski wybijamy jajka i mikserem rozbełtujemy je na jednolitą masę. Następnie do miski dodajemy wszystkie pozostałe składniki oraz jabłka wraz z sokiem i całość mieszamy łyżką aby wszystkie składniki się ze sobą połączyły. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto. Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni. Smacznego!
![Piernik z jabłkami wg -Natka- Piernik z jabłkami wg -Natka-](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-z-jablkami-wg-natka-136934.jpg)
![Piernik z jabłkami wg -Natka- Piernik z jabłkami wg -Natka-](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-z-jablkami-wg-natka-136935.jpg)
![Piernik z jabłkami wg -Natka- Piernik z jabłkami wg -Natka-](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-z-jablkami-wg-natka-136936.jpg)
![Piernik z jabłkami wg -Natka- Piernik z jabłkami wg -Natka-](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/piernik-z-jablkami-wg-natka-136937.jpg)