WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Piernikowe babeczki z czekoladą.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięciutkie i pachnące piernikami muffinki z czekoladą.

Piernikowe babeczki z czekoladą.

Składniki:

Piernikowe babeczki z czekoladą.

 

  • 2 szklanki mąki
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mleka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 4 łyżki kakao
  • 1,5 łyżki przyprawy do piernika
  • szklanka czekoladowych groszków

 

 

 

Sposób przygotowania:

Piernikowe babeczki z czekoladą.
Jajka ubijamy z olejem i dodajemy mleko dobrze mieszając. Do drugiej miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika. Suche składniki mieszamy i zalewamy je ubitymi z olejem i mlekiem jajkami. Mieszamy wszystko na gęstą, jednolitą masę. Wsypujemy czekoladowe pastylki i lekko mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki (można je jeszcze posypać kilkoma pastylkami) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C piekarnika. Pieczemy ok 20 - 30 minut. Powinny ładnie zbrązowieć i dobrze wyrosnąć.