Sposób przygotowania:
Piernikowe lody w muffinkowych miseczkach
1. Najpierw śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder do smaku i ponownie ubić.
2. Dodać przyprawę do piernika i ubijać.
3. Następnie do masy pokruszyć pierniczki i delikatnie wymieszać. Masę przelć do zamykanego pudełka i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Masę lodową od czasu do czasu mieszać.
4. Z kolei w między czasie zrobić miseczki.
5. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia dać do miski. Następnie margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców.
6. Dodać jajko i zagnieść ciasto.
7. Kolejno ciasto wstawić na 10 minut do lodówki.
8. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części. Wałkować krążki. Blaszkę do pieczenia muffinek odwrócić do góry nogami i na wypuklenia nałożyć krążki ciasta formując miseczki.
9. Wstawić do piekarnika około 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ściągnąć miseczki i odkładamy do wystygnięcia.
10. Po upływie kilku godzin lody nałożyć do miseczek. Smacznego!
2. Dodać przyprawę do piernika i ubijać.
3. Następnie do masy pokruszyć pierniczki i delikatnie wymieszać. Masę przelć do zamykanego pudełka i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Masę lodową od czasu do czasu mieszać.
4. Z kolei w między czasie zrobić miseczki.
5. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia dać do miski. Następnie margarynę z tymi składnikami rozetrzeć opuszkami palców.
6. Dodać jajko i zagnieść ciasto.
7. Kolejno ciasto wstawić na 10 minut do lodówki.
8. Po tym czasie ciasto podzielić na kilka części. Wałkować krążki. Blaszkę do pieczenia muffinek odwrócić do góry nogami i na wypuklenia nałożyć krążki ciasta formując miseczki.
9. Wstawić do piekarnika około 15-20 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ściągnąć miseczki i odkładamy do wystygnięcia.
10. Po upływie kilku godzin lody nałożyć do miseczek. Smacznego!