Sposób przygotowania:
Piernikowe misie
Miód stopić z masłem i wystudzić do zimnego miodu dodać jajka, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z sodą i przyprawa do piernika, wszystko dokładnie wymieszać ja robiłam to przy pomocy robota. Specjalną foremkę do wypieku misi wysmarować tłuszczem i napełnić dno misi ciastem na nim rozsmarować powidła i przykryć je resztą ciasta. Piec w temp. 175st około 20 min ja wystudziłam je w foremce i dopiero delikatnie wyjęłam z foremki, zimne misie dowolnie ozdobić kolorowym lukrem, bardzo fajnie się to robi lukrowymi pisakami.
zbysiowa
marietta
monikaT83
edytaha
Moniko, lepiej nie, bo powidła wypłyną :)))
Iwonko, cudowne misie, córeczki na pewno były zachwycone :)
iziona
Oj były i to bardzo Hania pól dnia chodziła i zapewniała, że go nawet nie ugryzie, ale potem zaczęła od uszka :)