Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Robiłam klasyczne pierogi z serem, ale dodatkowo chciałam wypróbować coś innego - takie zestawienie jest na prawdę świetne! :)

Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe

 

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • ciepła woda
  • 1 banan
  • 150 gram twarogu
  • 4 kostki mlecznej czekolady
  • cukier

Sposób przygotowania:

Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe
Do przesianej mąki wlewamy tyle gorącej wody, aby uzyskać gładką, jednolitą konsystencję, tak by ciasto nie lepiło się do dłoni, ale zarazem nie było twarde, lecz elastyczne. Cienko je wałkujemy i wykrawamy krążki. Banana obieramy ze skórki i rozcieramy widelcem (powinien być dobrze dojrzały), następnie dodajemy do niego roztarty z dodatkiem łyżeczki cukru twaróg. Czekoladę ścieramy na tarce i dodajemy do sera z bananem - mieszamy. Farsz nakładamy na wykrojone krążki i lepimy pierożki, które wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy kilka minut do miękkości.
Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe
Etap 1 do roztartego banana dodajemy twaróg
Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe
Etap 2 dodajemy równiez starta czekolade
Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe
Etap 3 Farsz nakładamy na krązki i lepimy
Pierogi serowo-bananowo-czekoladowe
Etap 4 przygotowane pierogi gotujemy do miekkosci