Sposób przygotowania:
Pierogi serowo - brzoskwiniowe
Nadzienie :
Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić go widelcem. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i pokroić w kosteczkę. Do twarogu dodać kaszę mannę, pokrojone brzoskwinie oraz cukier do smaku i wymieszać nadzienie.
Ciasto :
Składniki ciasta połączyć ze sobą np. w misce, potem wyłożyć je na blat i wyrobić ciasto. Powinno być elastyczne i nie twarde.
Pierogi :
Ciasto wałkować na cienkie placki, wycinać kółka i nakładać porcje nadzienia na krążki i zlepiać pierogi. Następnie kłaść pierogi na ściereczce, ale nie powinny się dotykać. Zakryć drugą ściereczką aby nie wysychały. Zagotować wodę, dodać odrobinę soli i oleju, ponownie zagotować wodę i kłaść na wrzątek przygotowane pierogi. Gdy pierogi wypłyną gotować kilka minut do miękkości ciasta. Gotowe pierogi wykładać na talerze. Składniki sosu wymieszać i polać nim pierogi.
Twaróg przełożyć do miski i rozdrobnić go widelcem. Brzoskwinie umyć, usunąć pestki i pokroić w kosteczkę. Do twarogu dodać kaszę mannę, pokrojone brzoskwinie oraz cukier do smaku i wymieszać nadzienie.
Ciasto :
Składniki ciasta połączyć ze sobą np. w misce, potem wyłożyć je na blat i wyrobić ciasto. Powinno być elastyczne i nie twarde.
Pierogi :
Ciasto wałkować na cienkie placki, wycinać kółka i nakładać porcje nadzienia na krążki i zlepiać pierogi. Następnie kłaść pierogi na ściereczce, ale nie powinny się dotykać. Zakryć drugą ściereczką aby nie wysychały. Zagotować wodę, dodać odrobinę soli i oleju, ponownie zagotować wodę i kłaść na wrzątek przygotowane pierogi. Gdy pierogi wypłyną gotować kilka minut do miękkości ciasta. Gotowe pierogi wykładać na talerze. Składniki sosu wymieszać i polać nim pierogi.
edytaha
zewa
Częstuj się, bo na słodkie to chłopaki nie bardzo więc jeszcze kilka jest :)
edytaha
No i fajnie :) A chłopaki nie wiedzą co dobre :D