Sposób przygotowania:
Pierogi szpinakowe
Szpinak i połowę wody zmiksować razem blenderem. Do zmiksowanego szpinaku dodać mąkę , sól zagnieść ciasto, dodając wodę w razie potrzeby aby ciasto nie było na suche . Cienko rozwałkować i wyciąć z ciasta kółka. Twaróg rozgnieść widelcem doprawiając cukrem do smaku i wymieszać z łyżka śmietany. Na kawałki ciasta kłaść po łyżce twarogu i zagniatać pierogi. Pierogi włożyć na gotującą się osoloną wodę i gotować od momentu wypłynięcia około 1 minuty, wyjąć na talerze. Polać resztą śmietany wymieszaną z cukrem waniliowym i położyć na wierzch truskawki.
![Pierogi szpinakowe Pierogi szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-szpinakowe-315407.jpg)
![Pierogi szpinakowe Pierogi szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-szpinakowe-315408.jpg)
![Pierogi szpinakowe Pierogi szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-szpinakowe-315409.jpg)
![Pierogi szpinakowe Pierogi szpinakowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-szpinakowe-315410.jpg)