iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pierogi w rosole

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię rosół. Czasem gdy znudzi mi się makaron to kombinuję s dodawaniem innych składników. Z pierogami jest pysznie.

Pierogi w rosole

Składniki:

Pierogi w rosole

 

  • 1/2 dowolnych części kurczaka,
  • 1 pęczek włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 2 marchewki,
  • 1/2 łyżki soli,
  • 2 listki laurowe,
  • szczypta pieprzu.
  • Pierogi:
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • 1/2 łyżki soli,
  • ciepła woda,
  • 1/2 kapusty pekińskiej,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • szczypta chili,
  • mała pierś z kurczaka,
  • 1/2 cebuli,
  • łyżka posiekanej pietruszki.

Sposób przygotowania:

Pierogi w rosole
Gotujemy 2 litry osolonej wody. Dodajemy do tego mięso, włoszczyznę, marchew, cebulę, listki, pieprz. Solimy i pieprzymy. Gotujemy do miękkości. A potem przecedzamy rosół. Przesiewamy mąkę, wlewamy olej, dodajemy sól i wodę. Zagniatamy gładkie ciasto. Które trzeba rozwałkować i wycinać z niego szklanką koła. Kurczaka kroimy w kostkę. Cebule i kapustę siekamy. Smażymy wszystko na miękko. Doprawiamy solą, pieprzem, chili. Dodajemy pietruszkę i przecież pomidorowy. Mieszamy dokładnie a porcje farszu wykładamy na wycięte kształty. Zlepiamy. Gotujemy 3 minuty w osolonym wrzątku. Podajemy polane rosołem.