Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Pierogi z bananami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 150
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Miałem ochote na pierogi z owocami, a w domu były tylko banany - wyszło super!

Pierogi z bananami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z bananami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z bananami
Wysypujemy mąkę, dodajemy odrobine soli, a następnie dodajemy do niej tyle letniej/ciepłej wody aby zagnieść jednolicie gładkie ciasto - aby się nie lepiło w dłonie. Ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy kubkiem krążki. Z bananów zdejmujemy skórkę i kroimy w plastry. Na każdym krążku ułozyłem po 1-2 kawałki banana. Brzegi ciasta lekko zwilżamy po jednej stronie wodą i lepimy pierogi. Wrzucamy je na wrzącą wodę i gotujemy do miękkości. Podajemy udekorowane świeżymi plasterkami banana oraz startą czekoladą
Pierogi z bananami
Etap 1 na krazkach z ciasta ukladamy banany
Pierogi z bananami
Etap 2 gorace pierogi wykladamy na talerze