Sposób przygotowania:
Pierogi z bobem
Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut. Odcedź i ostudź a następnie obierz ze skórki.
Ugotuj ziemniaki, nadadzą pulchności w farszu. Dodaj do bobu, dopraw solą i pieprzem w/g własnego smaku. Wszytko razem zmiel w maszynce do mielenia lub widelcem. Farsz gotowy.
Mąkę zalej wrzącą wodą, zamieszaj i odczekaj chwilę aby przestygła. Wyrób ciasto, owiń w folię na 30 minut. Po tym czasie wykrawaj po kawałku ciasta, rób kulki a z nim wałkuj placki.
Na każdy krążek połóż farsz i zalep pieroga. Gotuj około 3 -4 minuty w osolonej i wrzącej wodzie. Podawaj okraszone boczkiem wędzonym i posypane serem parmezan. Smacznego.
Ugotuj ziemniaki, nadadzą pulchności w farszu. Dodaj do bobu, dopraw solą i pieprzem w/g własnego smaku. Wszytko razem zmiel w maszynce do mielenia lub widelcem. Farsz gotowy.
Mąkę zalej wrzącą wodą, zamieszaj i odczekaj chwilę aby przestygła. Wyrób ciasto, owiń w folię na 30 minut. Po tym czasie wykrawaj po kawałku ciasta, rób kulki a z nim wałkuj placki.
Na każdy krążek połóż farsz i zalep pieroga. Gotuj około 3 -4 minuty w osolonej i wrzącej wodzie. Podawaj okraszone boczkiem wędzonym i posypane serem parmezan. Smacznego.
Jagodowa
Magdalena88
Pasje Jolki
Polecam, duża odmiana tradycyjnych pierogów
Pasje Jolki
I są smakowite, moi przyjaciele byli miło zachwyceni jak im to zaserwowałam