primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Pierogi z borówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierogi z borówkami są bardzo smaczne i zdrowe. Pochłaniają trochę czasu, ale są warte polecenia każdemu.

Pierogi z borówkami

Składniki:

Pierogi z borówkami

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z borówkami
Ciasto: Mąkę połączyć z jajkami, dodać soli i wodę. Wyrobić gęste, lśniące ciasto. Następnie ciasto rozwałkować na placek grubości 3 mm. Szklanką wykrawać krążki, na które nakładać borówki, posypane cukrem. Zlepiać brzegi, wrzucać do gotującej się, osolonej wody (gotować około 15 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch). Odcedzić, wyłożyć na talerz i podawać z roztopionym masłem.