Sposób przygotowania:
Pierogi ze szpinakiem 3
Przygotowujemy wszystkie składniki: - ser feta (kroimy w drobną kostkę) - czosnek (bardzo drobno siekamy lub wyciskamy) Następnie cały szpinak wrzucamy na patelnię i smażymy na średnim ogniu około 5 minut (w przypadku mrożonego szpinaku smażymy go aż rozpuści się). Dodajemy ser feta i czosnek. Całość smażymy do momentu osiągnięcia jednolitej masy (jak na zdjęciu). Farsz odstawiamy w chłodne miejsce aż do wystygnięcia. Przygotowujemy ciasto francuskie i kroimy je na kawałki w zależności od uznania (my robimy 3x5). Ostygnięty farsz nakładamy na ciasto i lepimy pierogi (można dla ozdoby dociskać boki widelcem). Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 C na ok 15-20 minut. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno z różnymi sosami. Życzymy smacznego :)