Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pierogi z drobiowym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne pierożki z drobiowym mięsem,taki mój pomysł na obiad.Bardzo lubimy pierogi,więc żeby nam się nie znudziły ciągle je urozmaicam.

Pierogi z drobiowym mięsem

Składniki:

Pierogi z drobiowym mięsem

 

 

  • Farsz:
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 cebula
  • olej do smażenia
  • sól,pieprz

 

  • Dodatkowo:
  • 1 cebula
  • masło
  • mąka do podsypania stolnicy

Sposób przygotowania:

Pierogi z drobiowym mięsem
Mięso oczyszczamy,myjemy i mielimy w maszynce,cebulę obieramy i drobno kroimy.Zmielone mięso smażymy razem z cebulą do miękkości na niewielkiej ilości oleju.Następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem,studzimy. Z podanych składników zagniatamy ciasto,wałkujemy na posypanej mąką stolnicy,wykrawamy szklanką krążki,nakładamy farsz i zlepiamy pierogi. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut od wypłynięcia,odcedzamy. Cebulę obieramy i smażymy na rumianu na maśle. Pierogi podajemy polane masłem z cebulką. Z przepisu wychodzi około 35 pierogów.