goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pierogi z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mięso do wykorzystania na farsz na pierogi może być np. rosołowe - mieszanka np. drobiu i wołowiny. Polecam!

Pierogi z mięsem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z mięsem

 

  • ciasto:
  • mąka pszenna 40 dag
  • woda ciepła 1 szklanka
  • sól szczypta
  • olej 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z mięsem
Mięso drobiowe gotujemy, a następnie mielimy i łączymy z boczkiem pokrojonym wcześniej i podsmażonym boczkiem wraz z cebulką. Doprawiamy i całość mieszamy. Składniki ciasta łączymy i zagniatamy. Ciasto rozwałkowujemy i szklanką wykrawamy krążki. Nadziewamy farszem i zlepiamy. Gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Podajemy polane masłem.
Pierogi z mięsem
Boczek wraz z cebulką drobno kroimy i podsmażamy
Pierogi z mięsem
Mięso drobiowe gotujemy, a następnie mielimy