Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Pierogi z dynią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne pierogi z pomarańczowym od dyni farszem z nutą imbiru. Polane masełkiem stanowią wspaniałe, wegetariańskie danie.

Pierogi z dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z dynią

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z dynią
Mąkę przesiać na stolnicę, wbić jajko, wlać olej i dobrze ciepłą wodę. Zagnieść ciasto. Odłożyć przykrywając ściereczką lub zawinąć w folię spożywczą, żeby nie wysychało. Dynię pokroić na drobne kawałki (szybciej się ugotuje) i ugotować na parze. Potłuc tłuczkiem do ziemniaków robiąc puree. Dodać zmielony twaróg, pokrojoną, przysmażoną cebulę i starty świeży imbir. Przyprawić gałką, solą i pieprzem.Ciasto rozwałkować i powycinać krążki. Nakładać farsz, który jest dość klejący i zlepiać brzegi.Gotować w lekko osolonej wodzie. Podawać gorące, polane masełkiem.Smacznego!
Pierogi z dynią
Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć przykrywając ściereczką.
Pierogi z dynią
Do puree z dyni dodać usmażoną cebulkę i zmielony twaróg.
Pierogi z dynią
Farsz przyprawić świeżym startym imbirem.
Pierogi z dynią
Na krążki nakładać farsz i zlepiać brzegi.