mushu16

mushu16

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Pierogi z dynią i twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nigdy nie mogłam wcześniej przekonać się do dyni, ale jak raz ją spróbowałam to staram się wymyślać coraz to nowsze potrawy :)

Pierogi z dynią i twarogiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z dynią i twarogiem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z dynią i twarogiem
Przepis na ciasto: Wsypujemy mąkę i dodajemy jedno jako oraz 1,5 łyżki oleju. Podgrzewamy mleko, aby było ciepłe, ale nie gorące. Wlewamy do reszty składników i wszystko razem wyrabiamy na gładką masę. Ciasto nie może być za twarde, ani zbyt rzadkie. Przepis na farsz: puree z dyni wlewamy do jakieś miseczki. Dodajemy twaróg, można go dać mniej lub więcej zależnie od gęstości puree i upodobania. Doprawiamy podanymi przyprawami do smaku. Nakładamy na ciasto, które wycinamy np. szklanką i zalepiamy, jak każde inne pierogi :)
Pierogi z dynią i twarogiem
Moje puree jest zielone, bo zostało zrobione z dyni o takim kolorze
Pierogi z dynią i twarogiem
Zazwyczaj wolę dodawać mniej twarogu, ale miałam dość rzadkie puree
Pierogi z dynią i twarogiem
Ciasto należy dokładnie wyrobić, by nie przyklejało się do rąk
Pierogi z dynią i twarogiem
Tak wygląda wyrobione ciasto, masa jest gładka :)