lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pierogi z farszem z jagnięciny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pierogi z farszem z jagnięciny

Pierogi z farszem z jagnięciny

Składniki:

Pierogi z farszem z jagnięciny

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z farszem z jagnięciny
Jagnięcinę umyj,osusz,pokrój w kostkę a następnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa wraz ze smalcem.Do farszu dodaj posiekaną drobno cebulę oraz wbija jajo. Farsz dopraw solą i pieprzem do smaku,wymieszaj.Z mąki,jaja,szczypty soli oraz letniej wody zarób ciasto które cienko rozwałkuj,wykrawaj z ciasta szklanką krążki na których kładź porcje farszu i zlepiaj pierogi. Wrzuć je na osoloną wodę,zagotuj i gotuj aż do wypłynięcia.