Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pierogi z gotowanym boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne domowe pierogi z gotowanym boczkiem

Pierogi z gotowanym boczkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierogi z gotowanym boczkiem

 

  • 70 dag surowego boczku
  • 1 cebula
  • pieprz sól do smaku
  • maggi do smaku

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • woda ciepła 150 ml
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z gotowanym boczkiem
Boczek gotujemy w lekko osolonej wodzie, następnie mielimy razem z cebulą - farsz doprawiamy solą i pieprzem oraz magii. Dokładnie mieszamy. Z mąki wody i soli zagniatamy ciasto na pierogi, wałkujemy je i wycinamy kółeczka. Na każdym kółeczku układamy porcję farszu i zlepiamy. Gotowe pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut.
Pierogi z gotowanym boczkiem
Gotujemy surowy boczek mielimy go i doprawiamy
Pierogi z gotowanym boczkiem
zagniatamy ciasto które wałkujemy i wycinamy kółka
Pierogi z gotowanym boczkiem
nakładamy farsz z boczku i zalepiamy pierożki
Pierogi z gotowanym boczkiem
Pierożki gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 8 minut

Tagi:

pierogi danie