Sposób przygotowania:
Pierogi z grzybami, kapusta i mięsem
Farsz: Kapustę płuczemy i odlewamy 2-3 razy aby nie była za kwaśna. Następnie gotujemy do miękkości. Wyciskamy z wody. Mięso i grzyby płuczemy i także gotujemy aż będzie miękkie. Kapustę, mięso i grzyby przekręcamy przez maszynkę. Gotowy farsz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy soli. Stopniowa wlewamy letnią wodę wyrabiając ciasto. Wyrabiamy około 10 minut, posypując mąką aby się nie kleiło. Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rozwałkowujemy na cienki placek około 4 mm. Szklanką wycinamy kółka. Do środka nakładamy farsz. Składamy i dokładnie zlepiamy brzegi pierogów. Gotujemy w solonej, wrzącej wodzie aż wypłyną. Smacznego