Sposób przygotowania:
pierogi z grzybkami
Farsz przygotowujemy z namoczonych grzybków suszonych pokrojonych w kostkę. Następnie smażymy je wraz z cebulką pokrojoną w kostkę na patelni podlewając je trochę wodą z grzybów, przyprawiamy solą i pieprzem.
Ciasto przygotowujemy z przesianej mąki, dodajemy szczyptę soli , olej oraz wlewamy trochę wrzątku i mieszamy łyżką, potrzeba nam tyle wody by nasze ciasto bylo gęste, jak ostygnie wygniatamy rękami. Jak będzie rzadkie dodajemy więcej mąki.
Ciasto wałkujemy, wycinamy szklanka kółka, wkładamy nasz farsz i lepimy. Pierogi wrzucamy na wrząca osoloną wodę, jak wypłyną wyjmujemy.
Ciasto przygotowujemy z przesianej mąki, dodajemy szczyptę soli , olej oraz wlewamy trochę wrzątku i mieszamy łyżką, potrzeba nam tyle wody by nasze ciasto bylo gęste, jak ostygnie wygniatamy rękami. Jak będzie rzadkie dodajemy więcej mąki.
Ciasto wałkujemy, wycinamy szklanka kółka, wkładamy nasz farsz i lepimy. Pierogi wrzucamy na wrząca osoloną wodę, jak wypłyną wyjmujemy.