Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pierogi z jabłkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierogi z jabłkami to popularne pyszne danie

Pierogi z jabłkami.

Składniki:

Pierogi z jabłkami.

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z jabłkami.
Jabłka obrać, usunąć nasiona, pokroić na kawałki. Mąkę przesiać, wsypać do malaksera, wlać 2 łyżki oliwy, ciepłą wodę, wbić jajko, włączyć i dokładnie wyrobić. Po 2-3 minutach wyjąć gotowe ciasto. Następnie ciasto rozwałkować i szklanką wycinać krążki. Na każdy kawałek ciasta położyć cząstkę jabłka, złożyć na pół i zlepić brzegi. Wrzucić do wrzącej, wody z dodatkiem soli i gotować 5-6 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.