Sposób przygotowania:
Pierogi z jagodami i serem
Na stolnicę wysypujemy obie mąki, dodajemy jajko, olej i zarabiamy z letnią wodą. Ciasto wałkujemy dość cienko i wykrawamy z niego krążki szklanką. Jagody dokładnie płuczemy pod zimną wodą. Ser biały z 1 łyżką śmietany i cukrem urabiamy. Na każdym krążku kładziemy troszkę serka i parę jagód i sklejamy dokładnie brzegi. Zagotowujemy wodę z łyżeczką soli (można dodać troszkę oleju, aby pierogi się nie sklejały) i gotujemy pierogi. Po wyjęciu z wody podajemy polane śmietanką wymieszaną z cukrem.
![Pierogi z jagodami i serem Pierogi z jagodami i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-jagodami-i-serem-290386.jpg)
![Pierogi z jagodami i serem Pierogi z jagodami i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-jagodami-i-serem-290387.jpg)
![Pierogi z jagodami i serem Pierogi z jagodami i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-jagodami-i-serem-290388.jpg)
![Pierogi z jagodami i serem Pierogi z jagodami i serem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pierogi-z-jagodami-i-serem-290389.jpg)