Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierogi z jeżynami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

pyszne pierogi, lekko kwaskowe

Pierogi z jeżynami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z jeżynami

 

  • 1,5 szklanki mąki
  • 0,5 szklanki cieplej, przegotowanej wody
  • 1 żółtko
  • szczypta soli
  • jeżyny

Sposób przygotowania:

Pierogi z jeżynami
z mąki, jajka, wody i soli zagniatamy gładkie ciasto, które cienko wałkujemy i wycinamy krążki za pomocą literatki. Do każdego pieroga wkladamy po 1 dużym owocu i dokladnie zlepiamy boki. Gotujemy od chwili wypłynięcia przez 5 minut. Podajemy z sosem serowym przygotowanym wg przepisu: https://gotujmy.pl/slodki-ser-jako-polewa,przepisy-dodatki-do-potraw-przepis,100847.html
Pierogi z jeżynami
na każdym z wykrojonych krążków układamy świeże jeżyny
Pierogi z jeżynami
pierogi gotujemy zaraz po przygotowaniu by nie podeszły sokiem

Tagi:

pierogi danie